Een drijvend zwembad in Sainte-Livrade-sur-Lot

Op de oevers van de Lot werd een drijvend zwembad gerealiseerd met drijvende modulaire kubussen. Deze zomer en de zomers daarna zullen hier talloze zwemmers terecht kunnen.

Er werd een drijvend zwembad aangelegd in Sainte-Livrade-sur-Lot. Langs de Esplanade Saint-Martin zal het voortaan mogelijk zijn om heel de zomer lang in alle veiligheid te zwemmen in de Lot, in een bassin van meer dan 100 m² en 1,40 m diep. Het project werd gelanceerd door het gemeentebestuur van Sainte-Livrade-sur-Lot, die haar inwoners een veilige en bewaakte zwemzone wilde bieden.

Een modulair en demonteerbaar zwembad

Het zwembad werd gerealiseerd met een reeks drijvende kubussen in polyethyleen. Wanneer ze geassembleerd zijn, maken deze kubussen het mogelijk om platformen te bouwen met verschillende groottes en vormen. Het zwembad is opgedeeld in 2 van elkaar afhankelijke delen:

Na het zomerseizoen wordt het zwembad gedemonteerd en opgeslagen gedurende de rest van het jaar. Het zal het jaar nadien gemakkelijk opnieuw geïnstalleerd kunnen worden. Door de moduleerbaarheid van het product kan het aangepast of vergroot worden, indien nodig.