Deze zomer komt er opnieuw een drijvend zwembad in Parijs

Van 20 juni tot 9 september kan er opnieuw gezwommen worden in het Bassin de la Villette in Parijs (XIXde arrondissement). Net als vorig jaar hebben onze teams er een veilig drijvend zwembad van meer dan 100m lang geïnstalleerd, dat is verdeeld in 4 delen van verschillende diepte.

Jacques Chirac had het bijna 30 jaar geleden al aangekondigd en nu kun je voor de tweede keer zwemmen in het Bassin de la Villette! In het kader van Paris Plage 2018 laat de stad Parijs tijdens de zomer opnieuw een beveiligde badplaats installeren waar Parijzenaars en bezoekers van de zomervakantie kunnen genieten. Ze kunnen er zwemmen in natuurlijk water in 4 zwembaden van verschillende diepte. Het zwembad werd aangelegd met drijvende kubussen van SunnyDock waarop een plankier in composiethout is aangebracht, zodat het makkelijk kan worden gedemonteerd en volgende zomer snel weer kan worden opgebouwd.

Na het succes van 2017 heeft de stad Parijs beslist een extra plonsbad toe te voegen (4 in plaats van 3) voor de allerkleinsten en hun ouders.

Het drijvende zwembad opent op 20 juni. Iedereen kan er gratis terecht tot en met 9 september.

UEEN DRIJVEND MODULAIR ZWEMBAD

Het Dock Marine zwembad heeft een drijvend “strand” van 103,00m x 16,00m, dat bestaat uit drijvende kubussen, bekleed met platen in composiethout. Het is omgeven met balustrades en vormt het zichtbare gedeelte van het zwembad. Er zijn 4 zwembaden:

  •          Een plonsbad van 10,00m x 10,00m met een diepte van 0,40m;
  •          Een tweede plonsbad van 8,00m x 12,00m met een diepte van 0,40m.
  •          Een zwembad van 30,00m x 12,00m met een diepte van 1,20m;
  •          Een tweede zwembad van 40,00m x 12,00m met een diepte van 2,00m;  

De bodem van de zwembaden bestaat eveneens uit drijvende kubussen van SunnyDock. Ze zijn op de gewenste diepte vastgezet met aluminium profielen die in de oren van de kubussen zijn geschroefd. Tussen de profielen zijn wanden in polycarbonaat aangebracht om de zwembaden af te bakenen en te beveiligen. Ze laten enkel water door en zorgen ervoor dat de zwemmers niet uit het zwembad kunnen en dat er geen drijvend afval in het zwembad terechtkomt.

Voor het plankier in composiethout en de balustrade rond het “strand” hebben we samengewerkt met het ontwerpbureau IOL. We hadden nooit eerder dit soort plankier gebruikt voor onze zwembaden. We moesten dus een totaal nieuw bekledingssysteem ontwerpen en realiseren dat aan al onze logistieke, esthetische en veiligheidseisen voldeed.

EEN BEVEILIGDE ZWEMZONE

Zes badmeesters van de stad houden permanent toezicht op de gehele site om de veiligheid van de zwemmers te garanderen. Ze zullen van 11 tot 21 uur aanwezig zijn tijdens de dagen waarop het zwembad geopend is.

De stad Parijs stelt al jaren alles in het werk om het water van het Bassin de la Villette te zuiveren en de zwemmers optimale omstandigheden te garanderen. Het water is dus van uitstekende kwaliteit en vorig jaar werden er tijdens de gehele duur van het evenement elke dag analyses uitgevoerd

De pers heeft het erover

France 3 Paris ( 00:45)

https://france3-regions.francetvinfo.fr/paris-ile-de-france/emissions/jt-1213-paris-ile-de-france 

BFMTV: 

https://www.bfmtv.com/societe/paris-la-baignade-sur-le-bassin-de-la-villette-rouvre-mercredi-1473318.html

France Bleu :

https://www.francebleu.fr/infos/culture-loisirs/videos-les-parisiens-peuvent-de-nouveau-piquer-une-tete-dans-le-bassin-de-la-villette-1529499795